Mökkikesään luksusta luonnonkosmetiikan helmistä!

Taikavakan valikoimat tuotteet trendikkääseen everything showeriin. Esittelyssä hiusten- ja ihonhoitotuotteita useilta tuotemerkeiltä.


Kesämökkeily, se suomalaisten lemppari kesäharrastus. Mikäs sen ihanampaa, kun ottaa perhe tai kaverit kyytiin ja suunnata luonnon helmaan nauttimaan kesän parhaista antimista. Kesämökkeilyyn yhdistetään olennaisesti kuuluvan grillaaminen, puutyöt, saunominen, hyttysten ja mäkäräisten pakoilu sekä erilaiset ulkopelit.

Me Taikavakassa ehdotamme näiden klassikoiden lisäksi tuomaan mökkeilyyn pienen lisän luonnonkosmetiikasta. Tee mökkireissustasi kokonaisvaltainen hemmotteluloma niin mielelle kuin keholle! Nappaamalla matkaan ekologiset hiusten- ja ihonhoitotuotteet, voit suorittaa luontoystävällisesti niin kutsutun everything showerin!

Mikä on tämä suhteellisen tuore trendi “everything shower”? Normaalin suihkun sijaan everything shower on enemmänkin kuin kotona suoritettava pieni spa-hetki. Siihen kuuluu normaalin shampoo-hoitoaine-suihkusaippua -rutiinin lisäksi esimerkiksi ihon kuorinta, sheivaus, hiusmaskit ja kasvomaskit. Versioita on toki monia, mutta pääpointtina on saada itselleen pieni hemmotteluhetki hiusten ja ihonhoidon merkeissä. Ei vaadi marmoripintoja ja juoksevaa hanavettä, etteikö everything showeria voisi suorittaa. Yhtä hyvin käy mökkisaunan puulauteet, haalea järvivesi ja turvalliset, ekologiset kosmetiikkatuotteet. Mökillähän pesuvesi päätyy usein maahan; muista, että vaikka tuotteet ovatkin biohajoavia, niitä ei tulisi päästää suoraan vesistöön. Eli käyttämällä biohajoavia tuotteita ja vähintäänkin suodattamalla huuhteluvedet mielellään hiekkaiseen maaperään, teet myös luonnolle ison palveluksen!

Tunnelman luomiseen:

Oli sitten kyseessä paljon puhuttu everything shower tai ihan vaan mökkisaunasta nauttiminen muuten vain, on ihanaa luoda tunnelmaa erilaisin äänimaailmoin ja tuoksuin. Äänimaailman kanssa emme paljoa voi auttaa, mutta löylytuoksuja meiltä sen sijaan löytyy! Tippa tuoksua löylykauhalliseen vettä ja taika on tehty. Löylytuoksuja löytyy esimeriksi Osmialta ja Kaurilan saunalta. Valitsetko klassisen eukalyptyksen, voimakkaan tervan vai esimerkiksi koivun? Tule valitsemaan lempparisi tai testaa vaikka kaikkia.

Osmia ja Kaurilan Sauna löylytuoksut. Kuva. Pinja Asikainen


Hiusten hoitoon:

Ole Hyvä-tuotemerkin Metsä-hiustenhoitotuotteet hellivät hiuksia ja eivätkä maahan joutuessaan myöskään vahingoita luontoa! Näiden hiustenhoitotuotteiden erikoisuus on paljon antioksidantteja sisältävä Kuusisokeri™-uute, joka syntyy kotimaisen metsäteollisuuden sivutuotteena. Tuoksut ovat luonnollisesti metsästä tuttuja, ja valikoimasta löytyy esimerkiksi Havu, Kaarna ja Naava.

Myös Catteco tarjoaa laadukkaita Suomessa valmistettuja hiustenhoitotuotteita. Nämä käsin valmistetut shampoot ja hoitoaineet valmistetaan käyttäen luonnollisia kasviöljyjä, aitoja eteerisiä öljyjä sekä tuotteesta riippuen esimerkiksi nokkosta, savea, suolaa ja tervaa. Cattecon tuotteista monet sopivat curly girl -metodiin, eli kuivalle ja kiharalle hiustyypille Cattecon hiustenhoitotuotteet ovat onnen omiaan. Monipuolisesta valikoimasta löydät varmasti omat suosikkisi!

Shampoiden ja hoitoaineiden lisäksi Cattecolta löytyy mökkiystävällinen Villiyrtti Hiustuotevalikoima, johon kuuluu hiussuihke, muotoilugeeli ja hiusnaamio. Testasimme hiusnaamiota kuivaan ja luonnonkiharaan tukkaan, kirjoituksen teeman mukaisesti mökkiympäristössä. Helppokäyttöinen, pehmeästi levittyvä naamio levitettiin pyyhekuiviin ja puhtaisiin hiuksiin, minkä jälkeen se sai vaikuttaa hetken aikaa. Hiusnaamio huudeltiin pois viileällä järvivedellä ja ilmakuivattiin. Naamio kosteutti kuivaa hiusta ja teki siitä huomattavasti pehmeämmän. Hiusnaamion tuoksu oli hyvin varovainen, mutta miellyttävä, jonka uskoisi sopivan varmasti myös tuoksuherkälle henkilölle.

Catteco Villiyrtti Hiusnaamio. Kuva Pinja Asikainen

Catteco Villiyrtti Hiusnaamio käytössä. Kuva. Pinja Asikainen


Ihon hoitoon:

Taikavakasta löydät laajan valikoiman ihonhoitotuotteita suihkusaippuoista vartaloöljyihin ja ihonkuorintatuotteisiin. Suihkusaippuoita löytyy usealta tuotemerkiltä ihanissa luonnonläheisissä tuoksuissa. 

Jo vanha tuttumme Catteco valmistaa hiustenhoitotuotteiden lisäksi suolasaippuoita ja suolakuorintoja. Niitä löytyy laajasti erilaisille ihotyypeille. Kuten hiustenhoitotuotteissakin, myös saippuoissa Catteco käyttää tarkasti valikoituja, luonnollisia ja vegaanisia raaka-aineita. Tuoksuja on laaja valikoima, ja myös tuoksuherkille löytyy omat upeat tuotteensa.

Catteco suihkusaippua ja suolasaippua. Kuva Pinja Asikainen.

Cattecon lisäksi suihkusaippuoita löytyy esimerkiksi Sola Saippualta ja Osmialta. Mökkiympäristöön sopii erityisen hyvin Sola Saippuan "Mene pois paha hyttynen"-saippua. Kuten aiemmin mainittu, kuuluu mökkeilyyn olennaisesti hyttysien ja mäkäräisten pakoilu. Kyseisen saippuan avulla se on hieman helpompaa, sillä saippuan tuoksu on suunniteltu nimensä mukaisesti pitämään öttiäiset loitolla! Tämä saippua muuten sopii myös hiusten pesuun.

Sola Saippua - Mene pois paha hyttynen. Kuva. Pinja Asikaine

Maskuliinisten tuoksujen ystävälle Osmian ja Finlaysonin yhdessä suunnittelema Tom of Finland palasaippua on onnen omiaan. Tässä saippuassa tuoksuu maa, heinäkasvit ja koivun kaarna, jotka korostavat entisestään luonnonläheisiä mökkituoksuja.

Osmia x Finlayson. Kuva. Pinja Asikainen

Koska everything showeriin kuuluu olennaisesti myös ihon kuoriminen ja sheivaus, Taikavakasta löytyy sopivat tuotteet näihinkin vaiheisiin! Cattecon suolakuorinnalla kuorit ihosi pehmeäksi, samalla kuorintavoiteen sisältämät laadukkaat öljyt hoitavat herkkää ihoasi. Suolakuorinta on valmistettu Himalajan ruususuolasta, sheavoista, kookosöljystä ja manteliöljystä. Tuoksunsa massa saa eteerisistä öljyistä. Kuorinnan jälkeen voit sheivata jalkasi käyttäen Geisha Shaveria. Geisha Shaverin avulla ajat karvat tarkasti, mutta hellävaraisesti. Tämä shaveri on valmistettu metallista ja siihen saa ostettua vaihtopäitä, joten se on pitkäikäinen eikä myöskään tuota muovijätettä.

Geisha Shaver. Kuva. Pinja Asikainen
Catteco Villiyrtti hiustenhoitotuotteet ja suolakuorinta. Kuva. Pinja Asikainen


Näillä tuotteilla takaat itsellesi rentouttavan ja luonnonläheisen everything showerin, myös mökkireissullasi. Tuotteet löydät Taikavakan nettikaupasta ja/tai liikkeestä. Kurkkaathan myös kaupan vartalovoiteet ja rasvat, jolla saatat spa-hetkesi loppuun!

Catteco. Kuva. Pinja Asikainen


Lahjakortti